04 pro.
  • By admin
  • Cause in

Potpisan projekt suradnje sa Srbijom

 Potpisan projekt prekogranične suradnje sa Srbijom“Boards without borders: improving life quality for marginalized groups through people to peoplea pproach” u sklopu CBC programa Hrvatska-Srbija 2007-2013.

U Vinkovcima je   potpisan Ugovor o sufinanciranju po IPA prekograničnom programu Hrvatska-Srbija vrijedan 700.000 eura. Prema riječima predsjednika Udruge  osoba s invaliditetom „Bubamara“ Tomislava Velića riječ je o projektu prekogranične suradnje sa Srbijom“Boards without borders: improving life quality for marginalized groups through people to peoplea pproach” u sklopu CBC programa Hrvatska-Srbija 2007-2013.“.

Ovaj projekt povećat će kvalitetu života osoba s invaliditetom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 700.000 eura. Od sredstava koja pripadaju „Bubamari“ nabavili smo 4 nova kombija i 3 čamca za prijevoz osoba s invaliditetom. Kombiji će služiti za prijevoz naših korisnika u cijeloj županiji i omogućiti će im da ne ostanu izopćeni u društvu. Čamci će biti proslijeđeni HGSS-nje za potrebe u slučaju nužde ali i za prijevoz naših korisnika, rekao je Velić.

U Vinkovcima je ovom prilikom bio i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić koji je rekao kako su ovakvi projekti veoma važni za Hrvatsku.- Mlada smo članica EU i nemamo iskustva, Ipak, rezultati nakon pola tekuće godine bolji su nego u cijeloj prošloj godini. Problem je u projektnoj dokumentaciji i to treba pripremiti. Očekujem da za godinu-dvije bude bolje jer imamo 10,7 milijardi eura na raspolaganju u fondovima EU, rekao je Tolušić.