19 sij.
  • By Bubamara Vinkovci
  • Cause in

PALL NET: improving accessibility and availability of health and social services for vulnerable groups

Program projekta: Interreg – IPA CBC, Croatia- Bosnia and Herceovina- Montenegro

Naziv projekta: PALL NET: improving accessibility and availability of health and social services for vulnerable groups

Kratak opis projekta: Glavni cilj projekta jeste podići pristupačnost i kvalitetu zdravstvenih i socijalnih usluga namijenjenih starijim, nemoćnim i osobama s invaliditetom kroz razvoj palijativne skrbi i socijalnih usluga. Projekt se temelji na integriranome modelu skrbi, odnosno međusektorskoj suradnji koja potiče sveobuhvatnu intervenciju i zbrinjavanje najosjetljivijih skupina u društvu.

Projektni prijedlog ima namjeru: a) razviti zdravstvene i socijalne pristupačne i kvalitetne usluge (4 mobilna tima za palijativnu skrb, te 1 mobilni tim za njegu osoba s invaliditetom); b) osigurati profesionalnu edukaciju (za 60 zdravstvenih i socijalnih radnika) u svrhu podizanja kvalitete u pružanju usluga; c) razviti mrežu prekogranične suradnje kako bi se uvele inovativne usluge, te razmijenila iskustva i znanja; d) razviti među-institucijsku suradnju županijskih zdravstvenih ustanova; e) unaprijediti među-sektorsku suradnju u svrhu razvoja usluga i razvojne strategije.

Nositelj projekta: „Bubamara“, Udruga osoba s invaliditetom Vinkovci

Partneri na projektu: Dom zdravlja Vinkovci, Dom zdravlja Županja, Kantonalna bolnica „Dr. Irfan Ljubljankić“ Bihać i Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike Unsko-sanskog kantona

Ukupna vrijednost projekta: € 785 909.75

Ukupno trajanje projekta: 20 mjeseci

TAGS: ,