09 sij.
  • By Bubamara Vinkovci
  • Cause in

Održan 9. Rock Marinfest

Iz godine u godinu Rock Marinfest, hrvatski humanitarni rock festival, u grad na Bosutu dovodi poznata glazbena imena.

Iznimka nije bio niti ovogodišnji, vinkovačka publika uživala je između ostalih uz Edu Maajku, Brkove, M.O.R.T. Naravno, bile su tu i pouzdane domaće glazbene snage – Septica, Karambol, Jale te Bruno & + 40. “Sve je krenulo od toga da se okupe mladi rock bendovi, da napravimo zabavu za sebe, budući da su nas rijetko zvali na obilježavanja i proslave – primjerice, dočeke Nove godine”, rekao je Dubravko Mataković iz Septice, inače – idejnih začetnika Rock Marinfesta. A ta privatna zabava pretvorila se na koncu u zabavu za cijele Vinkovce pa i šire. Kako i ne bi, kada već godinama dovode poznata glazbena imena. Ove godine na Festival je stigao i Edo Maajka, koji je posebno oduševio našeg člana Mateja Martinovića koji je i “nastupio” na pozornici pored Ede Majke.


Naš Matej Martinović i Edo Majka 

Osim odlične glazbe i pozitivnih vibracija Rock Marinfest ima i dimenziju više. Tradicionalno, prihod od ulaznica ide u korist Udruge Bubamara. Ukupno je humanitarnom akcijom ostvaren prihod od 54.040,00 kn, te troškovi od 36.508,96 kn te je tako humanitarnim koncertom Rock Marinfest Udruzi Bubamari donirano ukupno 17.531,04 kn.

 

Svi članovi udruge osoba s invaliditetom Bubamara se zahvaljuju organizatorima, volonterima, glazbenim izvođačima kao i svim posjetiteljima na trudu i donaciji. Tako su Vinkovci još jednom pokazali kako im je stalo do osoba s invaliditetom u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

A kako je bilo na 9.Rock Marinfestu pogledajte u fotogaleriji koju je izradio Boris Lovrić