01 velj.
  • By Bubamara Vinkovci
  • Cause in

Buba Bar proglašen najboljom neprofitnom kampanjom u Hrvatskoj!

Danas je u Zagrebu, u sklopu odabira najbolje neprofitne kampanje u 2016. u izboru agencije Brodoto, Udruga Bubamara dobila veliko priznanje te je kampanja BubaBar – potpore prvom kafiću u Hrvatskoj koji zapošljava osobe s Downovim sindromom, proglašena najboljom neprofitnom kampanjom u Hrvatskoj.

Od ukupno 70 kampanja koje su predložili građani, među finalistima natječaja “Najdobre kampanje” u organizaciji društvenog poduzeća Brodoto našlo se njih 15. Osim stručnog žirija u sklopu kampanje glasalo je više od 4.000 građana online. Nagradu u kategoriju “najdobri fundraising” osvojila je naša kampanja “Buba bar”, kampanja “Biciklom na posao” proglašena je pobjednicom u kategoriji “najdobra promocija” dok je priznanje za “najdobro zagovaranje” dodijeljeno inicijativi “Hrvatska može bolje”.

“Ako se priznanja dodjeljuju glazbenicima, filmašima i znanstvenicima, vjerujemo da i ljudi koji stvaraju društveno korisne inicijative trebaju biti pod svjetlima reflektora barem jednom godišnje. U ovom natječaju se biralo između dobrog i boljeg te je konkurencija bila strahovito teška. Vjerujemo da ćemo natječaj “Najdobre kampanje” pretvoriti u tradiciju kroz koju će se razmjenjivati iskustva raznovrsnih inicijativa i koja će potaknuti građane da organiziraju još bolje društveno-korisne kampanje,” rekao je Marko Gregović, organizator natječaja za Jutarnji list.

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su glasali i podržali nas te posebno svim Bubamarcima koji su vrijedno radili.

Tako je Buba bar, prvi kafić u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom, osim najbolje neprofitne kampanje u 2016. godini,  proglašena i drugom najuspješnijom crowdfunding kampanjom u 2016.godini. Najuspješnija crowdfunding kampanja u 2016. g bila za uređaj Vitastiq koji su sakupili 193.015 dolara, dok je Buba bar – prvi kafić u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom,  druga najbolja kampanja u 2016 godini u Hrvatskoj s prikupljenih 16,821 dolara koju su donirali 531 osoba.

 Otvorenje BUBABARA početkom lipnja

Otvorenje Buba Bara s nestrpljenjem očekuju i naši Domagoj, Marija, Alen, Ivana i Dario kojima će Buba Bar biti prvo pravo radno mjesto tj. zaposlenje u životu, kao i  ispunjenje njihovih snova te prilika da dokažu kako su ravnopravni dio društva. Otvorenje BubaBara okvirno je planirano početkom mjeseca lipnja, no kako će se točan datum otvorenja Buba Bara znati kroz par mjeseci kada počnu građevinski radovi koji se neplanski znaju odužiti zbog određenih tehničkih problema.

Podržati Buba Bar možete i dalje direktnom donacijom na žiro račun Udruge Bubamara ( IBAN: HR 7124840081104703941 ). Kompletan iznos prikupljenih donacija uložiti ćemo u uređenje i opremanje prostora koji će u potpunosti biti prilagođen osobama s invaliditetom, a ugodan ambijent pružit će i široj lokalnoj zajednici mogućnost za kvalitetnim druženjem i zajedničkim aktivnostima.

Ovim putem se još jednom najiskrenije zahvaljujemo svima na pomoći, podršci i na donacijama, jer bez Vaše podrške Buba Bar bi i dalje bio sam san, a danas je realnost.