13 sij.
  • By Bubamara Vinkovci
  • Cause in

BUBA BAR druga najuspješnija crowdfunding kampanja u 2016.godini

Buba bar, prvi kafić u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom, druga najuspješnija crowdfunding kampanja u 2016.godini.

U 2016. godini je preko crowdfunding kampanja u Hrvatskoj prikupljeno je 323.403 dolara tj. preko 2.3 milijuna kuna ( 2015. 5,3 milijuna kuna ), a od 49 prijavljenih kampanja, njih 12 je bilo uspješno tj. uspjeli su sakupiti traženi iznos piše portal Crowdfunding.hr.

U domaćim je crowdfunding kampanjama u protekloj godini prikupljeno je 2.3 milijuna kuna, odnosno 13 milijuna kuna ukupno do danas.“ ističe Hrvoje Hafner, autor portala Crowdfunding.hr te dodaje kako su pokretači kampanja i ove godine bili fokusirani na društveno korisne projekte, a tek manji broj iz domene kreativne i proizvodne djelatnosti.

Tako je najuspješnija crowdfunding kampanja u 2016. g bila za uređaj Vitastiq koji su sakupili 193.015 dolara, dok je Buba bar – prvi kafić u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s D ownovim sindromom,  druga najbolja kampanja u 2016 godini u Hrvatskoj s prikupljenih 16,821 dolara koju su donirali 531 osoba.

Ostvarili smo veliki uspjeh i dobili podršku koja nas je zaista ugodno iznenadila. Kampanja je u prvih par dana nadmašila naša očekivanja i sakupila traženi iznos što nas je ugodno iznenadilo jer nisam znali što očekivati“  istaknula je Maja Šibenik, voditeljica crowdfunding kampanje Buba Bara iz Udruge Bubamara te dodala kako je podrška Buba Baru došla sa svih strana Svijeta.

Otvorenje Buba Bara s nestrpljenjem očekuju i naši Domagoj, Marija, Alen, Ivana i Dario kojima će Buba Bar biti prvo pravo radno mjesto tj. zaposlenje u životu, kao i  ispunjenje njihovih snova te prilika da dokažu kako su ravnopravni dio društva.  „Trenutno čekamo da se vremenske prilike poprave kako bi počeli s uređenjem budućeg Buba bara u prostoru koji nam je dodijelio na korištenje Grad Vinkovci, tako da s prvim zrakama proljetnog sunca krećemo u drugu fazu projekta – a to je uređenje prostora, a nakon toga veliko otvorenje kojeg svi silno očekujemo„ zaključila je Šibenik te dodala kako je otvorenje okvirno planirano početkom mjeseca lipnja, no kako će se točan datum otvorenja Buba Bara znati kroz par mjeseci kada počnu građevinski radovi koji se neplanski znaju odužiti zbog određenih tehničkih problema.

Inače, naši Bubamarci su vrijedno trenirali i učili u privremenom Buba Baru koji je bio postavljen u sklopu manifestacije Advent u Vinkovcima te ne mogu dočekati otvaranje pravog Buba bara – prvog kafića u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom i mjesto najbolje kave servisirane s najtoplijim osmjehom.

Podržati Buba Bar možete i dalje direktnom donacijom na žiro račun Udruge Bubamara ( IBAN: HR 7124840081104703941 ). Kompletan iznos prikupljenih donacija uložiti ćemo u uređenje i opremanje prostora koji će u potpunosti biti prilagođen osobama s invaliditetom, a ugodan ambijent pružit će i široj lokalnoj zajednici mogućnost za kvalitetnim druženjem i zajedničkim aktivnostima.

Ovim putem se još jednom najiskrenije zahvaljujemo svima na pomoći, podršci i na donacijama, jer bez Vaše podrške Buba Bar bi i dalje bio sam san, a danas je realnost.